Europeisk mobilitetsuke

EMU

SLF Lillestrøm og omegn har i flere år vært med på den europeiske mobilitetsuken 16. – 22. september, oftest med sykkeltiltak som ble arrangert i tett samarbeid med kommunen.

De siste årene har vi arrangert flere tematiske sykkelturer i løpet av mobilitetsuka i september. September 2022 er det igjen planlagt sykkeltur med Norsk Brompton klubb og tur med sykkelplanlegger fra Lillestrøm kommune, jf turkatalog her. I tillegg vurderer vi å dele ut sykkellykter.

Oversikt over tidligere år

I 2013 var Skedsmo kommune for første gang blant med på mobilitetsuka, med vårt lokallag som samarbeidspartner. Siden har mobilitetsuka en årlig tradisjon i Skedsmo! Allerede 2013 hadde kommunen fokus på sykkel som miljøtiltak: Bysykkelordningen ble presentert for et større publikum og det ble kjøpt inn to nye elsykler som brukes som tjenestesykler av de ansatte på rådhuset!

Året etter ble miljøvennlige syklister i gågate i Lillestrøm 2014 premiert med hundrelapper under den nasjonale åpningen av mobilitetsuken 15.09.14, jf video fra NRK.

I mobilitetsuka 2017 hadde vi tilbud om teknisk opplæring for frivillige sjåfører av sykkeltaxi i Skedsmo på tre kursdager i perioden 16. – 20.09.17 på Libos i Lillestrøm. Kurset bestod av litt teori og praktiske øvelser. Kurset og førerkortet var gratis og tok ca 60 minutter. «Gratis førerkort» for sykkeltaxi» finner du her. For mer info se her.

Vi har også gjentatte ganger vært med å dele ut omvendte bompenger til lokale syklister og arrangert gratis sykkelverksted, jf oversikten nedenfor:

18.09.18 Kortreist tur til Huseby økologisk andelslandbruk
19.09.18 Høsttur med planavdelingen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: