Sykkeltellinger

count

Everyone counts!

SLF Lillestrøm og omegn jobber for etableringen av et kommunalt sykkelregnskap i Skedsmo (og gjerne også i nabokommunene i regionen vår). Vi har sendt inn flere konkrete forslag til kommunen der vi presenterer hva som kunne (og etter vår mening også skulle) tas med i slikt regnskap. Selv om Lillestrøm flere ganger har vunnet undersøkelsen Syklist i egen by – så sier dette ikke alt om de faktiske forholdene i landets nest-beste sykkelby

Som et lite bidrag til et realistisk og konkret sykkelregnskap i Skedsmo kommune gjennomfører vi selv egne sykkeltellinger med Counterpoint. På denne siden finnes mer info om våre egne sykkeltellinger som omfatter

  • SYKKELtellinger (der vi teller antall syklister, gående og biler på 50 definerte counterpoints i Skedsmo)
  • LYKTtellinger (der vi teller antall syklister med og uten lys, og samtidig deler ut enkle sykkellykter)
  • SYKKELHOTELLinger (der vi teller antall sykler som er parkert innen- og utenfor sykkelhotell ved Lillestrøm stasjon)

Siden februar 2015 har vi opprettet 50 counterpoints (manuelle tellepunkter) i Skedsmo kommune, jf kart og koordinater. Ett år senere hadde vi gjennomført de første 100 sykkeltellinger som viste en lav sykkelandel på under 2,5 % i Skedsmo! Ved årsskiftet 2016/17 hadde vi gjennomført 200 tellinger, og i begynnelsen av november 2018 har vi gjennomført 350 tellinger  – og flere skal det bli! Resultatene publiseres fortløpende her og brukes også i konkrete høringsuttalelser (jf vårt arkiv).

I mellomtiden har vi også gjennomført en rekke lykttellinger. I perioden november 2015 – januar 2016 viste 30 lykttellinger at bare 56 av 119 personer syklet med lys foran og bak på sykkelen sin (47 %). Høsten 2017 var lyktandelen enda lavere: 7 av 10 syklet uten lys i oktober 2017, jf resultater her. Stopp gjerne opp når du ser at vi holder på med lykttellinger, fordi da kan du få utdelt gratis sykkellykt.

Våre «SYKKELHOTELLinger» viser at det ett år etter etableringen av de flotte sykkelhotell ved Lillestrøm stasjon fortsatt er 4 av 5 syklister som parkerer utenfor sykkelhotellet! Hvis du vil vite mer om dette les gjerne våre brev til BaneNOR her!

Vi mener våre  sykkeltellinger er et godt eksempel for brukermedvirkning som hjelper politikere og administrasjonen i kommunen med planlegging av framtidige sykkeltiltak. Lykttellinger bidrar på sikt forhåpentligvis til økt trafikksikkerhet! Mer informasjon om bruk av Counterpoint App finner du i vår dokumentasjonsrapport fra pilotprosjektet Everyone counts 2015!

Send mail til lillestrom@syklistene.no, hvis du vil vite mer eller bli med på framtidige sykkeltellinger med Counterpoint! Se også vår presentasjon fra samarbeidsmøtet om sykkelregnskap på Skedsmo rådhus den 30.10.15 her!

Mer info om sykkelregnskap som viser “nøkkeltall om tilrettelegging for sykkelbruk, sykkeltrafikk og brukernes tilfredshet” finnes i rapport fra Statens vegvesen. Flere eksempler på nasjonalt og kommunalt sykkelregnskap finnes på nettsiden til sykkelbynettverket her (f eks  Oslo 2013 og Sandefjord 2011). For mer informasjon om automatiske sykkeltellinger av tellestolpen utenfor Skedsmo rådhus i Lillestrøm ta kontakt med Statens vegvesen!

Hvis du er mer interessert i absolute tall i kroner og øre enn sykkelandeler, så synes du sikkert at det er spennende å lese at sykling også gir bedre økonomi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: