Bikes for trees

SLF Lillestrøm og omegn vil øke farten i arbeidet for bedre sykkelforhold og stiller med et eget Bikes for trees – lag på Styrkeprøven 2023 fra Lillehammer til Oslo! Vi har ingen planer om å vinne sykkelritter. Men vi håper å vinne oppmerksomheten for sykkelens betydning i klimakampen og overgangen til lavutslippsamfunn. Les mer her – og bli med!

SLF Lillestrøm og omegn stiller med et eget lag på styrkeprøven fra Lillehammer til Oslo medio juni 2023 (jf her og www.styrkeproven.no/distansene/lillehammer/). Vi søker derfor etter 12-20 syklister som vil sykle de rundt 200 km fra Lillehammer til Oslo sammen med oss – og på denne måten aksjonere for bedre sykkelforhold og en mer engasjert sykkelpolitikk «her på berget». Høres dette spennende ut? Les mer nedenfor!

Som Norges eneste organisasjon for hverdagssykling feiret Syklistenes Landsforening (SLF) i 2022 sitt 75 årsjubileum. Helt siden 1947 har SLF jobbet målrettet for å gjøre det attraktivt å sykle, for oss alle, over hele landet. Vårt lokallag SLF Lillestrøm og omegn feiret 10 årsjubileum i 2021. Siden 2011 har vi ivaretatt mye av organisasjonens oppgaver i vår region. Med andre ord: Syklistforeningen jobber langsiktig og målrettet for bedre sykkelforhold, både lokalt og nasjonalt, og gjør en god og viktig jobb. Heldigvis skjer det mye positivt, f eks i Oslo sykkelby, i regionen vår og mange andre steder i landet som i Stavanger som ble kåret til landets beste sykkelby i 2022.

Men ting tar tid, og vi mener at vi nå må «øke farten». Derfor ønsker vi – som lokallag til en organisasjon som jobber først og fremst for hverdagssyklistene – nå å samle en liten gruppe samfunnskritiske landeveisyklister. Som hverdagssyklister har vi det vanligvis ikke så veldig travelt. Vi ønsker å komme fram, riktignok i god tid, men først og fremst skal det være trygt og komfortabelt å sykle. På styrkeprøven derimot skal det gå litt raskere, og vi mener at tiden nå har kommet der også vi i SLF må skifte gir!

Vårt lokallag har lenge hatt sykling som folkehelse- og miljøtiltak som et satsingsområde. Nå stiller vi altså med et eget lag på sykkelrittet Lillestrøm – Oslo. Vi tenker å sykle de rundt 200 km fra Lillehammer via Lillestrøm til Oslo med en gjennomsnittlig hastighet på ca 25 km/h, og har derfor valgt å starte i pule kl 10.24 fra Lillehammer den 17.06.23. Hvis du allerede har fått en bekreftelse pr mail at du er del av teamet vårt, så kan du bare registrere deg på rittet her: www.styrkeproven.no/distansene/lillehammer/ (under annen klubb/ bedrift/ lag skal du da oppgi «SLF – Bikes for trees»).

Vi ser for oss et team bestående av 10-12 glade syklister, gjerne like mange menn som kvinner. Ved kjempestor interesse kan vi vurdere å stille med to delgrupper (avhengig av nivå/ hastighet), men vi har ingen ambisjon om å vinne noe annet enn oppmerksomhet! Vi har fortsatt noen ledige plasser i teamet vårt, så send gjerne mail til lillestrom@syklistene.no om du er interessert.

Inspirert av andre sykkelorganisasjoner som Global Biking Initiative (GBI: «we cycle for charity») og Bike for peace og alarmert av de mange skogbranner rundt om i verden sommer 2022 ønsker vi at vår deltakelse på Styrkeprøven 2023 vil bidra til noe godt, og har bestemt å støtte arbeidet til Regnskogfondet (www.regnskog.no). Derfor kaller vi teamet vårt «Bikes for trees». Alle medlemmer i laget vårt donerer selv minst én krone for hver kilometer fra Lillehammer til Oslo og forplikter seg i tillegg til å samle inn et støttebeløp blant egne sykkelvenner. Vi skal også prøve å finne en passende sponsor som finansierer felles sykkeltrøye mm. Som sagt: målet er ikke å vinne rittet, men å bli synlige i klimakampen – og få opp farten i arbeidet for bedre sykkelforhold!

Vi vil helst ha etablert laget i løpet av januar 2023 slik at vi sammen kan konkretisere prosjektet i god tid før våren kommer. Vi hadde et første videomøte på ZOOM den 04.01.23 og har altså bestemt at vi starter kl 10.24 fra Lillehammer. Vi er i kontakt med Regnskogfondet (som er interessert i et samarbeid), og vi er også i dialog med lokalt treningssenter i Lillestrøm (som ønsker å hjelpe oss til å komme i form før vi starter i Lillehammer 17. juni 2023). Noen av oss har allerede startet opp med felles spinning og vi har begynt planlegging av treningsturer fra og med april 2023. Det er i utgangspunktet et regionalt prosjektet, men gode kandidater fra andre steder i landet kan gjerne kontakt oss. Om du er rett mann/ dame er det sikkert plass i teamet vårt for deg.

Oppdatert informasjon om vårt Bikes for trees – sykkelprosjekt vil du finne på denne nettsiden www.slfloo.com/aktiviteter/bikes-for-trees/. Følg med her og på Facebook og send mail til lillestrom@syklistene.no, om du er interessert eller har spørsmål!

VEIEN VIDERE:

Vi starte på lørdag, 17.06.23 kl 10.24 fra Lillehammer. Hvis du ønsker å bli del av laget vårt, send gjerne kort mail med svar på følgende spørsmål til lillestrom@syklistene.no:

1 – Er du SLF medlem?
2 – Hvor bor du?
3 – Har du racer?
4 – Har du tidligere deltatt på sykkelritt?
5 – Har du forslag til sponsor som kunne støtte vårt prosjekt?
6 – Andre tanker og forslag?

INVITAJON TIL VIDEOMØTE

Bli gjerne med på ZOOM møte på onsdag 04.01.23 for å få oppdatert info om
status, planer og ikke minst påmelding til Styrkeprøven.

SLF LOO is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: SLF LOO planlegger Bikes for trees prosjekt 2023

Time: Jan 4, 2023 08:00 PM Oslo

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84478116154?pwd=czdhSHNpa01qQ2MrQmxFSm1FRlpMdz09

Meeting ID: 844 7811 6154

Passcode: 7Ax9CM
%d bloggere liker dette: