La barna sykle

barna

Barn og sykling er ett av våre satsingsområder

Syklistenes Landsforening (SLF – Syklistene) krever bedre forhold for syklister, og vårt lokallag er særlig opptatt av barnas muligheter til å sykle i gode og trygge omgivelser. Det er viktig å bygge flere og gode sykkelveger, men også å bygge en god sykkelkultur! Da er det fint å ha gode samarbeidspartnere i kommunen.

La barna sykle – samarbeid med barneskoler

I samarbeid med barneskoler i Lillestrøm har vi de siste årene sendt informasjon til familier med barn på 4. trinn som skal ta førerkort for sykkel. Familiene fikk tilsendt brosjyren La barna sykle, det fine sykkelkart fra Skedsmo kommune, og et kort oversendelsesbrev med aktuell informasjon fra SLF Lillestrøm og omegn. I brevet inviterte vi barnefamilier til våre framtidige arrangementer, f eks sykkelfestivalen i Lillestrøm der SLF Lillestrøm og omegn tilbyr egen ferdighetsprøve for barn (jf link nedenfor)!

Fotokonkurransen Barn på sykkel på Facebook

På vår facebook side www.facebook.com/slfloo arrangerte vi mai 2013 fotokonkurransen Barn på sykkel. Konkurransen startet under sykkelfestivalen i Lillestrøm den 03.-04.05.13 og ble avsluttet 31.05.13. Blant alle bilder som var med i fotokonkurransen Barn på sykkel og som ble publisert på www.facebook.com/slfloo kåres minst én vinner. Vinneren får et gavekort på kr 500 fra sykkelbutikken Stig’s verksted. Bildene blir vurdert etter skjønn, med vekt på at de skal fremstille sykling eller aktiviteter, områder, utstyr, stemninger, infrastruktur etc. knyttet til barn på sykkel. Dette skal gjøres på en interessant, aktuell, livlig og/ eller estetisk måte. SLF LOO forbeholder seg retten til å offentliggjøre alle innsendte bidrag vederlagsfritt på SLF LOOs nettsider o.l., i opprinnelig eller redigert utgave. SLF LOO forbeholder seg også retten til å benytte innsendte bidrag i forbindelse med profilering av egen organisasjon. I den grad det er praktisk mulig, vil bildene bli kreditert med fotografens navn. Innsendere kan kun delta med bilder de selv har fotografert. Det er innsenders ansvar å sørge for å ha opphavs- og/eller fotorett til bildene og å sørge for at eventuelle personer på bildene har gitt samtykke at bildene offentliggjøres. Rettsstridig, upassende eller krenkende materiale vil bli forkastet, jf regler for fotokonkurranse Barn på sykkel mai 2013. Ved spørsmål ta gjerne kontakt med nestleder og pressekontakt i SLF Lillestrøm og omegn Bjørn R. Bergersen (mobil 934 06 459) eller send mail til lillestrom@syklistene.no!

Foreldre som er opptatt av tema barn og sykling kan gjerne ta kontakt med oss ved å sende mail til lillestrom@syklistene.no!  Vi takker Skedsmo kommune for samarbeidet så langt og blir gjerne med på flere prosjekter – også i samarbeid med ungdomsskoler! Hva med en prosjektuke der elever fra ungdomsskolene hjelper kommunen med sykkeltellinger…?

Våre nye nettsider oppdateres kontinuerlig. Ta gjerne kontakt, hvis du lurer på noe!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: