Innsamling av brukte sykler

SLF LOO - pro stativ

SLF Lillestrøm og omegn samler inn brukte sykler til nyankomne flyktninger i Skedsmo kommune. Ta kontakt, hvis du har én eller flere sykler som du vil gi bort!

Høsten 2015 startet vi i samarbeid med Skedsmo flyktningavdeling og ASF Team Norway en innsamlingsaksjon av brukte sykler, og vi tar fortsatt imot sykler. Sykling gir bedre helse, bedre miljø og bedre økonomi – men for mange av oss er sykkelen også synonym for frihet. For nyankomne flyktninger er sykkelen altså mer enn et rimelig fremkomstmiddel på vei inn i et nytt samfunn. Å gi en sykkel til et menneske som har mistet alt og må starte på nytt virker derfor som en fin velkomstgave – i hvert fall i landets beste sykkelby!

Alle sykler sjekkes av erfarne syklister fra ASF Team Norway før disse gis bort. Det betyr selv om sykkelen punktert eller har noen småskader så kan vi ha bruk for den. Vi forbeholder oss retten til å kaste det som ikke kan brukes, og til å bygge om/ sette sammen syklene utifra delene vi mottar. Vi trenger alle typer sykler, både dame-, herre og barnesykler.

Flyktningavdelingen i Skedsmo kommune måtte dessvere nedprioritere samarbeidet med vårt lokallag våren 2018. Men vi fortsetter innsamlingen og samarbeider framover med annen kommune i vårt område. Flyktninger som får tilbud om sykkel velges ut i samarbeid med flyktningtjenesten (noen sykler brukes også av ASF Team Norway). Se også info nedenfor

02.08.17 Recycle or die
05.09.15 Velkommen til sykkelbyen!

Dersom du har én eller flere sykler som du vil gi bort, send mail til lillestrom@syklistene.no!

PS: Vi arrangerer også sykkelkurs for innvandrerkvinner, tidligere i samarbeid med Skedsmo flyktningavdeling, framover med annen kommune i vårt område, jf her

%d bloggere like this: