Innsamling av brukte sykler

SLF LOO - pro stativ

SLF Lillestrøm og omegn samler inn brukte sykler til nyankomne flyktninger og andre gode formål. Ta kontakt, hvis du har én eller flere sykler som du vil gi bort – eller hvis du ønsker ta imot en av våre brukte sykler!

Høsten 2015 startet vi i samarbeid med Skedsmo flyktningavdeling og ASF Team Norway en innsamlingsaksjon av brukte sykler, og vi tar fortsatt imot sykler. Sykling gir bedre helse, bedre miljø og bedre økonomi – men for mange av oss er sykkelen også synonym for frihet. For nyankomne flyktninger er sykkelen altså mer enn et rimelig fremkomstmiddel på vei inn i et nytt samfunn. Å gi en sykkel til et menneske som har mistet alt og må starte på nytt virker derfor som en fin velkomstgave!

Alle sykler sjekkes av erfarne syklister fra ASF Team Norway før disse gis bort. Det betyr selv om sykkelen punktert eller har noen småskader så kan vi ha bruk for den. Vi forbeholder oss retten til å kaste det som ikke kan brukes, og til å bygge om/ sette sammen syklene utifra delene vi mottar og/ eller til å bruke syklene til andre gode formål. Noen sykler brukes f eks som «tjenestesykler» for fredsarbeidere som absolverer et frivillig sosialt år i Stor-Oslo i regi av ASF, mens andre blir brukt som lånesykler for medlemmer i lokallaget vårt eller opplever en ny vår som THE BIKES.

Vi trenger alle typer sykler, både dame-, herre og barnesykler. I utgangspunktet ønsker vi å ta imot syklene ved sykkelhotell på sentrumsiden av Lillestrøm stasjon, men ved behov kan vi også hente sykler.  Dersom du har én eller flere sykler som du vil gi bort, send mail til lillestrom@syklistene.no (gjerne med bildet/ beskrivelsen av sykkelen)!

Flyktningavdelingen i Skedsmo kommune måtte dessverre nedprioritere samarbeidet med vårt lokallag våren 2018. Men vi fortsetter med innsamling av brukte sykler og sommer 2018 inngått samarbeid med Flyktninge- og inkluderingstjenesten i Rælingen kommune. Flyktninger som får tilbud om sykkel velges ut i samarbeid med flyktningtjenesten fra Rælingen. Se også info nedenfor

02.08.17 Recycle or die
05.09.15 Velkommen til sykkelbyen!

PS: Vi arrangerer også sykkelkurs for innvandrerkvinner, siden sommer 2018 i samarbeid med Rælingen kommune. Flyktningene som får brukte sykler fra vårt lokallag bruker syklene på eget ansvar, men får noe veiledning og tilbud om opplæring på sykkelkurs (jf her)

%d bloggere like this: